…за да не получат БСП и ГЕРБ възможност „да решат каквото си поискат

Не сме против построяването на нова ядрена централа. Ние искаме българите да знаят ясно – кога ще бъде построена тази централа, каква е цената й,” заявиха от „България на гражданите” на Меглена Кунева в рубриката на Нова ТВ „Въпросът за АЕЦ”.

„Имаме твърдения от БСП, че „Белене” ще струва 4 млрд., имаме твърдение от страна на „сините”, че ще струва 22 млрд., но нямаме позиция на българската държава,” отбеляза Тома Биков.

Колкото до референдума - екипът на Меглена Кунева реши да бойкотира националното допитване и призовава симпатизантите си да не гласуват, за да бъде „прекъснат порочният кръг, защото това не е първата измама, в която ще бъдат въвлечени българските граждани, но това е първият ни шанс да сложим край на уговорените мачове”.  

От „България на гражданите” твърдят, че не просто бойкотират референдума, а „симулацията, че сме демократична страна”. И така практическото значение според тях е избирателната активност да бъде под 20%, за да не получат БСП и ГЕРБ възможност „да решат каквото си поискат и след това да кажат, че хората са го решили”.