Комшиите спечелили дело по Закона за етажната собственост

За първи път в България, съседи изселиха жена от собствения й апартамент по Закона за етажната собственост. Обитателите на жилищен блок в Пловдив стигнали до крайното решение, след като в продължение на година съседката им редовно наводнявала апартаментите им.

Според буквата на закона следващата седмица жената трябва сама да напусне жилището. В противен случай ще бъде принудително изведена с полиция.

Близо година жителите на пловдивския блок водили неистова борба със съседката от четвъртия етаж. Нападките срещу нея започнали, след като жената сама решила да прави ремонт на банята и тоалетната си. Изкъртила всичко до основи, като оставила водата да се стича – от четвъртия етаж, чак до мазетата. Така редовно наводнявала съседите си.

Жителите на входа свикали общо събрание и решили по Закона за етажната собственост да я изгонят от блока, завели дело в съда и го спечелили. Жената, която ще бъде прокудена от собствения си апартамент, отказа коментар за „Здравей, България”. Следващата седмица тя ще трябва да напусне жилището и по закон може да се върне в него най-рано след три години.

Целия репортаж гледайте във видеото.

Репортер: Благой Бекриев