Премиерът бе в града, за да открие ремонтираното лечебно заведение там

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Десислава Атанасова откриха обновените акушеро-гинекологично, вътрешно, неврологично и детско отделения в многопрофилната болница „Св. Иван Рилски” в Разград.

 
"Всички, които ще влязат тук, първо – Господ да им даде здраве и късмет, второ – докторите да са добри, да ги излекуват", каза Борисов. 
 
Той изрази увереност, че благодарение на новата апаратура, пациентите ще се чувстват по-спокойни за здравето си.
 
Компютърният томограф, с който лечебното заведение вече разполага, е закупен със средства на здравното министерство в размер на 890 173 лв.
 
Ремонтът на трите отделения също е извършен с пари от бюджета на ведомството – над 1 млн. лв.
 
Външното саниране на сградата, цялостната подмяна на покривните елементи и отоплителната инсталация са направени със средства по проект за енергийна ефективност на стойност повече от 2,5 млн. лв. 
 
Днес е празника Сретение Господне - Среща с Господа, а ние имаме среща с Ваша милост”, така се обърна към премиера архиерейският наместник на Разград отец Георги Георгиев. След това му подари икона на Св. Цар Борис Михаил Покръстител.
 
Поводът е дарение от 32 000 лв., което по разпореждане на Борисов, ГЕРБ направи по сметката за набиране на средства за втора православна църква в Разград преди няколко месеца. 
 
Репортер: Любомир Илиев