Обърна им внимание и чуждата преса

Повече от хиляда варненци излязоха отново на улицата в израз на нестихващото недоволство от високите сметки за тока в града. Протестното шествие беше озвучено от възгласи "Мафия" и призиви за оставки.   

Тази вечер протестиращите в морската столица носеха листовки, на които задават въпроса: "Кой се страхува от народа?", предаде БГНЕС. Един от издигнатите плакати пък говори за решимостта на участниците в акцията: "Всеки ден ще е така! Да се готви ВиК!".

Шествието премина по познатия от последните дни маршрут – от общината, покрай катедралния храм, по бул. "Владислав Варненчик" и обратно.

Протест срещу скъпото електричество имаше и в Пловдив, информира „Фокус”. Около 100 души се събраха за поредна вечер пред сградата на местното електроразпределително дружество, скандирайки „Токът е български - ЕВН вън!”. Шествието по традиция стигна до Централната поща.

Пловдивският протест беше по-малоброен от варненския. Едва около 100 души се включиха в днешния изблик на недоволството на абонатите.

На антимонополните демонстрации у нас обърнаха внимание и чуждите медии. Стотици разгневени протестиращи скандират "Мафия" и "Оставка" в България, написа „Икономист” в материал, посветен на недоволството на българите. Цените на комуналните услуги са гореща тема в България, тъй като формират огромна част от ежемесечните разходи на домакинствата. Макар че страната има най-ниските цени за електричество в ЕС, тя се бори и с най-ниските средни заплати – около 400 евро месечно, отбелязва изданието.