Той е без партийна принадлежност и в момента заема водещ пост в европейска страна

Изненадващо Плевнелиев обявява правителството във вторник, 12 март, а не както бе казал по-рано - в сряда, съобщиха от екипа му. Причините за това са многобройните спекулации с имена, които самият Плевнелиев нарече “отстрел на кандидатите”.

 

Бъдещият премиер вече е определен, той е приел и по всяка вероятност няма да е нито един от тези, за които се спекулираше. Лидерът на ДПС Лютви Местан поиска консенсус около пет приоритета, по които да работят служебният и следващият кабинет. Премиерът няма да бъде от досега „отстрелваните”, съобщава в. „24 часа”.


В. „Стандарт” допълва по темата, че премиерът на служебния кабинет е договорен на таен обяд през уикенда. На него президентът Росен Плевнелиев и най-доверените му хора са направили окончателния избор след многобройните срещи и преговори.


Изданието информира, че премиерът е икономист, идва от чужбина, без партийна принадлежност е, прехвърлил е Христовата възраст и в момента заема водещ пост в европейска страна. Името на министър-председателя ще стане ясно по всяка вероятност в сряда.


Експерти веднага лансираха името на Ради Найденов, който в момента е на мисия в Берлин. Той е добре приет от хората на канцлера Ангела Меркел и е известен като професионалист в дипломатическите среди. Той е завършил "Международни отношения" в УНСС. Другото име, което се завъртя, е на посланика ни в Румъния Александър Филипов, който работи във Външно от 2002 г. Преди това той е работил в Селскостопанска академия - София, където оглавявал отдел "Международни връзки и протокол". Бил е и в частния бизнес, като е въртял външна търговия, допълва още в. „Стандарт”.


Защо броят на протестиращите намалява и какъв лют скандал разедини лидерите на протестите според ежедневниците – разберете от прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.