Посланикът ни в Париж Марин Райков е най-вероятният служебен премиер

Посланикът ни в Париж Марин Райков е най-вероятният служебен премиер или външен министър на България, пише в. "Труд". Президентът Росен Плевнелиев ще обяви днес, 12 март, в 16 ч. състава на служебния кабинет. 


Самият Марин Райков, цитиран от ежедневника, твърди, че не може нито да потвърди, нито да отрече предположението, че той е следващият служебен премиер.


Няколко източници от политическите среди обаче потвърдиха, че президентът Росен Плевнелиев се спрял именно на дипломата, след като много хора са му отказали.

Снощи Райков се прибра в София от Париж. Дипломати допускат, че колегата им може да идва и за поста външен министър. 


За първи път начело на МВР ще застане жена, научи още "Труд" – Петя Първанова, която е шеф на дирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество" във ведомството на Цветан Цветанов. 


Проф. полковник Николай Петров – шеф на реанимацията на ВМА, ще вади от колапс здравеопазването.


Подуправителят на БНБ Калин Христов е сигурният наследник на финансовия министър Симеон Дянков. Според прогнозите на в. „Стандарт” Милена Дамянова ще поеме образованието.


Междувременно, Цецка Цачева даде да се разбере, че преди финала си парламентът няма да приеме промените в Изборния кодекс, за които настояват протестиращите. Депутатите няма да смогнат още със Законите за училищното и предучилищното образование, за спецслужбите и за водите, пише още в. „Стандарт”.


Анализ на случилото се в 41-вото народно събрание и информация по още актуални теми ще намерите в прегледа на печата в "Здравей, България" във видеото.