Фотографът е нарекъл репортажите си от Сирия „Алепо в окото на войната”

Раздадоха наградите на победителите в конкурса „БГ Прес Фото”. Те се връчват за 11-та поредна година. Снимките на българските фотографи са оценявани от авторитетно международно жури. Голямата награда единодушно беше присъдена на Георги Кожухаров за фоторепортажите му от Сирия. 


Фотографът е нарекъл репортажите си „Алепо в окото на войната”. 


Второто място е за Никола Михов, заснел концептуална серия снимки на служителите на малък парижки хотел от камериерката до директора. Сред младите фотографи първо място печели поредицата на Денислав Стойчев,  документирал залавянето на глутница кучета от екоравновесие в квартал „Малинова долина”. 


Второто място в категорията за млад фотограф е за Цветомир Димов за поредицата боксови борби свободен стил. Неговата снимка с президента Плевнелиев и бившия държавен секретар Хилари Клинтън пък е избрана за плаката на изложбата. 


Заслужава да бъде видяно и фотоесето на Димитри Стефанов, озаглавено „За моите баба и дядо”. Снимката е съпроводена с текста на автора :„През 2001 година почина чичо, през 2002 година татко, аз и майка заминахме за Испания. Баба и дядо останаха сами.” 


Повече по темата гледайте във видеото. 


Репортер: София Стойчева