В службите има хора, които се опитват да изнервят партийните централи, коментира Октай

„Покушението срещу Борисов е грозен сценарий на разузнаването, който постави в неизгодно положение него, а и самия Доган”, заяви в студиото на „Здравей, България” Осман Октай.

 

Бившата „дясна ръка” на Ахмед Доган коментира, че документът за евентуалното поръчителство на убийството на Бойко Борисов, беше изваден в един удобен момент.

 

Това е внесло допълнително напрежение между двамата лидери на политически формации. 

 

„Зловещо звучи това от устата на министър-председател от трибуната на Народното събрание”, смята Октай. „Това ще остане като петно по авторитета на държавата”, допълни той.


Октай коментира и обвиненията на ДПС, че Цветанов и Борисов са поръчали опита за покушение срещу Ахмед Доган.

 

И двамата се изложиха за сметка на държавата. Това показва, че има коридори в службите, които се опитват да изнервят партийните централи. Опитват се да бъдат политически инженери”, заяви Октай. Според него трябва да се потърси отговорност на службите, които са подали информацията за евентуално покушение срещу Борисов.

 

Октай не вижда възможност за коалиране между ГЕРБ и ДПС. 

 

„Хората вече не търпят задкулисни договаряния на политици и олигарси затова излязоха на улицата”, смята той. „Финансовите групировки, които осем години бяха около Доган, преминаха към ГЕРБ още в първия ден, когато спечелиха изборите. Тези групировки винаги могат да определят поведението на който и да е политически избор”.

 

Целия разговор гледайте във видеото