Около 2 000 души протестираха в морския град в неделния ден...

17 март бе поредната неделя на протести в цялата страна. Този път те бяха най-малобройни, информираха кореспондентите на Новините на Нова. Въпреки това протестиращите успяха да се скарат и да се разединят. Стигна се дори и до ексцесии. 

Около 2 000 души протестираха във Варна

В 36-тия ден на протестите във Варна се стигна отново до сблъсък с полицията заради спречкване между двама от протестиращите. 21-годишният Мартин Демирев, който още в първите дни на протеста напръска с лютив спрей обявеният тогава за неформален лидер на Иван Петров, отново бе задържан.


Малко по-късно младежът бе освободен и гневното множество настигна шествието с протестиращи, които първо блокираха Аспарухов мост, а по-късно скандираха и пред „ЕНЕРГО ПРО”. След това протестът се пренесе върху ЖП релсите, забавяйки тръгването на влака за София с 30 минути. Атракция за чакащите се оказа протестиращ - двойник на бившия премиер Бойко Борисов.


За пръв път недоволните във Варна отидоха пред една от банките, където според тях се намират и офисите на групировката ТИМ.


По-късно протестиращите скандираха пред областната управа и окръжния съд, където има втора символична грамада от камъни. Трета се появи в края на днешния протест – пред известен хотел, който хората свързват с ТИМ. Протестът приключи с минута мълчание в памет на Пламен Горанов.

Сред протестиращите в морския град днес се появиха и нови искания. Освен оставката на общинските съветници, недоволните вече са за оставката на областния управител и на окръжния прокурор. Въпреки разногласията им се заканиха, че протестите ще продължат. 


Подрбности ще намерите във видеото.

Репортер: Искра Урумова