Ремонтите ще започнат през април

Около 2 млн. лева ще бъдат инвестирани в ремонт на тротоари и пешеходните зони не само в центъра, но и в цяла София. Това съобщи Любомир Христов, зам.-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации” на Столична община. Ще бъдат ремонтирани около 200 - 250 хил. кв. м. тротоари. Христов инспектира ремонтните дейности на тротоара на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до метростанция „Васил Левски”.

 

„Инвестиционните проекти, които реализираме през тази година, ще бъдат повече – велотрасето по бул. „България”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, ул. „Иван Асен”, бул. „Христо Смирненски” и отделно бъдещата реконструкция на бул. „Цариградско шосе” и някои второстепенни улици”, обясни Христов, цитиран от „Фокус”. 

 

В момента се изготвят конкретните планове за април, когато ще започне и масираното извършване на текущ ремонт във второкласните улици в София. 

 

„Стартирахме няколко проекта – реконструкция на ул. „Цар Иван Асен II”, където в момента „Софийска вода” изграждат канализация и водопровод. След това Столична община ще реализира проект за цялостна реконструкция на улицата – тротоари, осветление, пътната част по протежението на цялата улица от бул. „Михай Еминеску” до бул. „Евлоги Георгиев”. Същото се случва на бул. „Христо Смирненски”, посочи зам.-кметът.

 

През миналата година са реконструирани около 200 хил. кв. м. тротоарни зони – част от тях са изцяло ремонтирани по линия на текущия ремонт, част от тях са компонент от инвестиционните проекти, които Столична община реализира.