Образователният министър Николай Милошев обаче пое ангажимента да му намери нова работа

И министърът на образованието не успя да върне обратно в училището скандално уволнения преподавател от Пловдив, танцувал „Харлем шейк“ с учениците си.

 

След лична среща с учителя по английски, просветният министър Николай Милошев се ангажира до дни да намери нова работа на преподавателя в друго учебно заведение.

 

Междувременно родителите и учениците посрещнаха образователния министър с надеждата да върне учителят по английски. 


След като изслуша ръководството и останалите преподаватели в училището, министърът заключи: „Явно така под емоционално въздействие е имало тежки думи от двете страни”. 

 

След като разговаря с уволнения преподавател, просветният министър заяви, че застава зад Христо Данев. Дори ще е гарант да започне работа в друго училище. Учителят не може да се върне обратно в гимназията, защото останалите преподаватели не го искали.  

 

„Той явно е човек, който с цялото си сърце се мъчи не само да издигне престижа на учителската професия, но и да покаже, че учителите в това време трябва да имат по-различен подход към децата. Аз напълно го приемам. Просто, както се казва на български - получило се е пресоляване на манджата от двете страни. Той се съгласи да му бъде намерено място в друго училище”, коментира министърът на образованието.

 

„Аз съм готов да дам всичко за своите деца, без значение кои са те и къде са. И с огромна болка ще оставя моите деца и ще посъветвам техните родители към едно мъдро решение”, каза уволненият учител Христо Данев. 

 

Родителите обаче се заканиха да преместят децата си в друго училище. Те сигнализираха министъра, че децата им са подложени на психически тормоз и заплахи от страна на ръководството. Той от своя страна обеща да провери случая. 

 

Репортер: Благой Бекриев