Причината е конфликт между местното население и осемчленна ромска фамилия

Жителите на пловдивското село Войводиново се опасяват да не се превърнат във втора Катуница. Причината е конфликт между местното население и осемчленна фамилия, която незаконно е построила къща върху общински терен

 

Въпреки предложените от Общината 19 безплатни парцела, семейството отказало да избере друго място, за да се премести.  

 

Скандалите с нежеланите съседи са всекидневие. Сагата е от 10 години, когато осемчленната фамилия се самонастанила върху общински терен и издигнала къща до помпената станция в селото. Семейството, което се определя като калайджии, отказва да се изнесе от парцела.

 

Общината предложила безплатно 531 кв. м. в друга част на селото, където многодетното семейство да си построи къща. То обаче отказало. Предложили им още 19 парцела, но и тях не харесали.

 

Действително мястото още през 2004 г. е отстъпено от местната власт за безвъзмездно право на строеж на жилище. Само че на името на свекърва й Стоянка Костова, която никога не е живяла тук, а не на Елена и съпруга й Атанас, обяснява кметът на Войводиново.

 

Казусът с калайджиите е разделил на две хората в селото. Докато едните се готвят за общоселско събрание, за да изселят фамилията, то другите се обявяват в защита на семейството.

 

Каква може да бъде развръзката на казуса и от кого зависи – гледайте във видеото. 

 

Репортер: Благой Бекриев