Лиляна Жекова е с втора степен инвалидност пожизнено и преживява със социалната си пенсия

60-годишна жена от Бургас е на път за загуби апартамента си заради неплатени сметки за вода. Лиляна Жекова е с втора степен инвалидност пожизнено и преживява със социалната си пенсия. Преди две години е осъдена заради дълг към водоснабдителното дружество.

 

Жената потърси Нова ТВ с молба за помощ пред ВиК дружеството в Бургас, както и с надеждата, че бизнесът в морския град може да й протегне ръка и да й осигури работа.

 

Последната работа на Лиляна е през 1990 година, когато работи в Съюза на инвалидите. Оттогава, въпреки че е регистрирана в Бюрото по труда, не успява да намери позиция, която да й осигури доходи. Преживява с инвалидна пенсия и до 2008 година успява да покрива всичките си разходи. Тогава настъпва обрат в живота й – дъщеря й се мести с детето си при нея, докато зет й е в затвора. Започва да трупа задължения.

 

За три години Лиляна трупа дълг за неплатена вода в размер на около 600 лева. Дружеството я осъжда. С таксите за съдия-изпълнител сумата става близо 1 000 лева. Единственото, което жената иска от ВиК–Бургас, е да започне да плаща новите си сметки и да покрива част от задълженията по делото.

 

Целия разказ на Лиляна Жекова гледайте във видеото.