Защо студентските организации се обвиняват в политически поръчки?

Обвинения и обяснения изпълниха студиото на „Здравей, България” тази сутрин, когато беше поставен въпросът защо студентските организации станаха обект на критики, че изпълняват политически поръчки. В последните дни напрежението между студентите се покачи, след като някои от тях избраха Христо Стоичков за свое лице и се заразиха от политическата амбиция.  

 

Националното представителство на студентските съвети организира среща в зала „Арена Армеец”, за която плати футболната легенда. Последваха обвинения, че лидерите на студентската организация са свързани с определени политически и други кръгове. Според Яна Вангелова, член на Изпълнителния съвет, сдружението е призвано да води политика и е напълно в реда на нещата ръководството да комуникира с всички властимащи.

 

За 2012 г. бюджетът на организацията е бил 112 хил. лева. С тези средства се организират различни мероприятия, каза в ефир Вангелова. Тя отказа коментар на слуховете за връзките на председателя на организацията Ангел Георгиев с лица като Красьо Черния.

 

Ивайло Динев от Движение „Промяна за студентите”, откъдето дойде една от реакциите по адрес на НПСС, заяви, че представителството трябва да си свърши работата по места. По думите му методите, с които искат да защитават студентските интереси, не били подходящи. Динев даде пример с избора на Христо Стоичков за лице, при условие, че самият той не е студент. В зала „Арена Армеец” нямало само студенти, а роми и старци, докарани с автобуси.

 

Целия разговор можете да проследите във видеото.