БСП ще работи за програмен, а не политически кабинет, заяви Корнелия Нинова

След коментарите на „старите” лица в БСП, че обновлението в редиците на социалистите се случва само в кавички, Корнелия Нинова защити освежаването на партията столетница, като отбеляза, че половината от водачите на листите за изборите са нови, което по думите й е знак за промяната. По думите й „търсен е баланс между опит и младост, между енергия и улегналост”.

 

Важно е след определянето водачите да се подредят листите, за което отговарят общинските партийни организации, посочи Нинова в „Здравей,България”. Бившият депутат сподели, че сега социалистите ще се фокусират върху „кратки, ясни и разбираеми ангажименти” към българските граждани… със „силни и можещи хора”, които да представят тези ангажименти по места, където е необходима „много работа”.

 

Неясен обаче остава въпросът кой ще оглави евентуално бъдещо правителство с водеща роля на БСП, след като партийният лидер Сергей Станишев обяви, че няма да е той. „Ситуацията в страната налага създаването на програмен, а не политически кабинет”, категорична бе Нинова, която заяви, че сериозно решение за личността на бъдещия премиер все още не е взето, въпреки че вече бяха спрегнати имената на бившия финансов министър Пламен Орешарски и евродепутата Ивайло Калфин.

 

Целия разговор с Корнелия Нинова гледайте във видеото.