От Министерството на икономиката започват проверка по случая

Зам.-министърът на икономиката Божан Стоянов има досие от Държавна сигурност, показва справка в сайта на Комисията по досиетата. Псевдонимът му е бил "Младенов".

 

От направената проверка за принадлежност към бившата ДС на служебния кабиент става ясно, че Божан Стоянов е вербуван през 1988 г. Тогава той е на 25 години. Настоящият зам.-министър е сътрудничил на Пето районно управление на ДС. 

 

Проверени са общо 37 души – министър-председателят, заместник министър-председателите, министрите и заместник-министрите в служебното правителство

 

От Министерството на икономиката отговориха, че започват проверка по случая. 

 

„На 22 август 2008 г. същата Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, председателствана отново от Евтим Костадинов, е издала удостоверение на г-н Стоянов, според което няма данни той да е бил "щатен, нещатен служител, секретен сътрудник на бившите Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия", съобщават от ведомството.