Зам.-главният прокурор знае кой стои зад атаките срещу нея

Няма да ме пречупят, но успяха да ме вкарат в обяснителен режим”. Така коментира в „На светло” публикациите за себе с и в пресата зам.-главният прокурор Ася Петрова, която в едно заглавие дори нарекоха „къртицата на Цветанов в прокуратурата”.

 

Че не е заплашвала прокурори, че дипломата й е редовна и че плаща нормативно установен наем за жилището, в което живее са част от обясненията, които се наложи да дава Петрова в отговор на нападки от пресата.

 

Принудена съм от обстоятелствата да опровергавам едни откровени лъжи. Всичко, което беше написано през последните дни е 100-процентова лъжа”, каза пред Люба Кулезич обвинителят, който бе наблюдаващ прокурор по делото „Килърите”, завършило с три доживотни присъди без право на замяна.

 

Целта им е да ме унизят и дискредитират като прокурор, да поставят под съмнение дейността ми по определени наказателни дела, завършили с успех на първа инстанция”, каза още Ася Петрова, която знае кой стои зад тези усилия. „Те произлизат от престъпните среди и разполагат с огромен финансов ресурс”.  

 

Цялото интервю с Ася Петрова гледайте във видеото.