Обвиненията се отнасят за пране на пари и финансови престъпления

„В началото на другата седмица, най-вероятно в понеделник или вторник ще внеса искане в Народното събрание за снемане на имунитета на още един народен представител. Това ще бъде Щерьо Щерев от ДПС”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

 

Той обясни, че обвиненията се отнасят за пране на пари, финансови престъпления и най-общо са свързани с незаконни трансфери на голямо количество средства с неизяснен произход.

 

„Това е изненада за мен”, заяви в кулоарите на парламента депутатът Щерьо Щерев.  „Имаше проблем през 2008 г, но оттогава досега никой не ме е викал, нито разпитвал”.

 

Щерев заяви, че няма доказателства за документна измама и пране на пари.

 

„Досъдебното производство и проверката от 2008 г. още не са приключили и се отнасят за деяния от 2007 г. Категорично смятам, че съм невинен”, заяви Щерев. 

 

По думите му тогава е искал да изгради оранжерии с голям обем. След образуване на досъдебното производство през 2008 г. той е излязъл от бизнеса и е бил подпомаган материално и финансово от жена си за периода, в който не е работил. От 1-2 години отново е в бизнеса до избирането му за народен представител в 42-ото НС. 

 

Той призна, че парламентарната група на ДПС е наясно с проблема.

 

Това е вторият депутат от ДПС, на когото главният прокурор ще иска имунитета. Преди по-малко от месец Цацаров заяви, че иска и имунитета на Петър Ангелов, който е обвинен в участие в организирана престъпна група, извършвала данъчни престъпления.

 

Главният прокурор съобщи още, че по отношение на развитието на случая с бюлетините от Костинброд експертизата е готова и по-късно днес ще бъдат оповестени окончателните резултати. За второто обвинение на Цветанов, Цацаров съобщи, че до 15-20 дни максимум обвинителният акт ще бъде в съда.