В неделя ще се проведе балотажът за избор на кмет на Варна

Напрежение и арести в деня за размисъл във Варна. Има задържани за 24 часа по сигнал за купуване на гласове.

 

Заместник-председателят на Общинския съвет Янко Станев е извикан за разпит и в момента се намира в следствието. Това потвърди за Новините на Нова адвокат Милена Найденова.

 

Колеги от Станев от Общинския съвет коментираха, че действията на органите на реда са смущаващи и предположиха, че е може би става въпрос за опит за въздействие и манипулация в деня за размисъл

 

Официални данни по случая към 19.45 ч. няма, тъй като нито прокуратурата, окръжният прокурор и директорът на полицията отговарят на телефоните си. Единствено говорителят на полицията Ивана Милева отказа да дава информация, защото денят е определен за размисъл.


Според варненски сайтове арестите са започнали още в петък вечер, а Янко Станев е задържан с още около 10 души за купуване на гласове. Според негови колеги той е привикан в полицията на 6 юли заради жалба на политическа партия с търговия на избиратели от ромски етнос.

 

Припомняме ви, че в неделя, 7 юли, ще се проведе балотажът за избор на кмет. Жителите на града ще избират между Христо Бозов, който е подкрепен от БСП и „България на гражданите” и кандидатът на ГЕРБ Иван Портних

 

Последни подробности за ситуацията във Варна ще намерите във видеото.

 

Репортер: Искра Урумова