Избирателната активност на балотажа надхвърли дела на гласувалите на първия тур

Кандидатът на ГЕРБ Иван Портних води на кметските избори във Варна. При обработени 31,69% от протоколите на избирателните секции Портних получава 51,46% от гласовете. Подкрепеният от БСП независим кандидат за градоначалник Христо Бозов е получил 48,54% от преброените бюлетини.

 

Визитка - Иван Портних„Благодаря на всички граждани, които взеха съдбата на града си в свои ръце, дадоха едно ново начало на развитието му и избраха европейския път за Варна”, заяви Портних първо пред Нова ТВ. „В крайна сметка варненци показаха, че са прогресивни.”

 

Визитка - Иван ПортнихПортних не пожела да коментира предварителните данни за разпределението на вота. „Редно е да изчакаме окончателните резултати от преброяването”, каза той, но добави: „За щастие избирателната активност днес беше по-голяма от първия тур, когато имаше 9 кандидати.

 

Визитка - Христо БозовОбщинската избирателна комисия обяви края на изборния ден на кметските избори във Варна. Към 20:15 часа избирателната активност на балотажа в морската столица беше достигнала 26,08%,което означава, че до урните са отишли малко повече от 76 000 души.Визитка - Христо Бозов

 

Активността на избирателите на втория тур на частичните местни избори беше по-висока от тази на първия. Най-голям скок на показателя има в Каменар, където активността е 31,92%. В Аспарухово тя е била 25,08%. На балотажа са гласували малко над 26% от имащите право на глас.