Секунди преди катастрофата пилотите се опитали да увеличат скоростта

Нови подробности около разбиването на пътнически самолет на летището в Сан Франциско бяха разкрити от разследващите. Командирът на южнокорейския "Боинг-777", опитал да избегне кацането и да направи втори опит за приземяване, секунди преди машината да се разбие на земята.

 

Получените от двете черни кутии данни потвърдили показанията на пътниците на злополучния полет, че секунди преди катастрофата пилотите се опитали да увеличат скоростта, за да избегнат кацането и да направят втори опит за приземяване. 

 

Според разговорите в пилотската кабина полетът протичал нормално и проблемите изникнали в последните минути, когато екипажът се опитал да увеличи скоростта точно преди приземяването и поискал разрешение от контролната кула да се издигне. Искането на единия от членовете на екипажа за ускорение било отправено около седем минути преди сблъсъка. Разрешението от контролната кула дошло само секунда и половина преди опашката на самолета да се блъсне в земята, предизвиквайки катастрофата. 

 

Данните от черната кутия, регистрираща техническите параметри потвърдили, че с приближаването към пистата самолетът намалил скоростта, която била доста по-ниска от оптималната. 

 

Следователите заявиха също, че проучват вероятността едно от двете загинали китайски момичета да е било премазано и убито от автомобил на спасителните екипи

 

Над 180 бяха ранени при катастрофата, шестима от които са в критично състояние. На борда имаше общо 307 души.