Активисти на ГЕРБ обявиха, че започва масово напускане на партията

Цветан Цветанов няма да подаде оставка от ръководството на ГЕРБ заради започналото разцепление в партията. Той заяви това в „Здравей, България”, след като ден по-рано активисти на ГЕРБ обявиха, че започва масово напускане на партията. 

 

Като причина те посочиха именно ролята на Цветанов в нея. До декларацията им се стигна, след като поискаха от лидера Бойко Борисов да отстрани своя заместник, но той отказа.

 

Да напуснат партията се заканиха редови активисти, народни представители и дори членове на партийното ръководство.

 

„Взехме две решения – едното - да започнем поетапно напускане на ГЕРБ и второто – да започнем работа по създаването на нов политически субект, тъй като считаме, че хората не харесват нито една от партиите в момента”, обясни Павел Димитров.

 

„Аз мога да им пожелая успех. Няма да има вълна на напускащи. Разбира се, във вчерашния ден, когато беше балотажът във Варна, знаете, че Павел Димитров получи най-голяма трибуна. Но смятам, че с неговите изяви той успя да мотивира достатъчно много избиратели да гласуват за Иван Портних”, коментира в Нова Цветанов. 

 

Противниковата страна предложи друг прочит на кметските избори във Варна.  

 

Изборите във Варна показаха точно това – около 84% от варненци не излязоха да гласуват и те всъщност не одобряват кандидата за кмет. Това е показателно и беше протестът на варненци”, твърди Димитров. 

 

Депутатът очаква цели структури да напуснат партията – например тези в Ловеч, Благоевград, Хасково. Основният аргумент на отцепниците са обвиненията срещу Цветан Цветанов за безконтролно подслушване. Според бившия вътрешен министър обаче действията им са режисирани.

 

„Времето ще покаже истината и тя е, че съм невинен. Аз го възприемам като опит за дискредитиране – както на мен, така и на партията”, коментира Цветанов.