В началото обаче те бяха по-малко от друг път

Вече 26-и ден продължават протестите срещу кабинета „Орешарски”. 

 

Хиляди отново настояват за оставка на кабинета. Малко преди 21:00 часа протестиращите блокираха Орлов мост и тръгнаха по "Цариградско шосе" към хотел "Плиска". 

 

От днес антиправителствените протести ще навлязат в нова, по-настъпателна фаза. Това обсъждат недоволните от управлението на Пламен Орешарски в социалните мрежи. В работните дни от 08:00 до 11:00 часа протестът ще се концентрира около Народното събрание. Хората са в готовност за живи вериги около целия охраняем периметър.

 

В четвъртък вечерта пред Народното събрание ще бъде изграден палатков лагер, в който има нагласа да се осигури постоянно присъствие.

 

В ход е и новата инициатива - "Работен ден пред парламента". Хора със свободни професии ще могат да протестират и паралелно с това да работят. Има готовност за пускане на безплатен интернет и осигуряване на работни маси. Остават и традиционните вечерни демонстрации.

 

Същевременно на протест тази вечер се събраха и поддръжниците на Пламен Орешарски. Те скандираха пред НДК. Хората настояват на правителството да бъде дадено време да работи.