Две от земетресенията, регистрирани у нас, са усетени и в тракийския регион на Турция и пограничния град Одрин

Нов лек трус беше регистриран малко преди 9 часа тази сутрин югоизточно от Благоевград, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Магнитудът е 2,4 по Рихтер, дълбочината на огнището е 10 км.

 

Поредица от трусове бяха регистрирани на територията на България във вторник. Малко след 20 часа трус с магнитуд 3,1 е регистриран в района на Рибарица, област Ловеч. По данни на автоматичната сеизмологична мрежа на Българската академия на науките (БАН) дълбочината на земетресението е била 50 км.

 

В същия час трус е бил регистриран и в района на Генерал Тошево, област Ямбол. Силата на земетресението е била 3,2 по Рихтер.

 

Земетресение със сила 2,1 по Рихтер е имало и в района на Тополовград, област Хасково. То е усетено към 20:10 часа.

 

Минути по-късно пък се е разлюляла земята и край село Овчи Кладенец, област Ямбол. Силата на труса е била 3,7 по Рихтер. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът е отчетен в района на 14 км северозападно от Тополовград и на 37 км югозападно от Ямбол, а дълбочината му е била 2 км.

 

Регистриран е земен трус и е в района на с. Скалица, област Ямбол, както и в района на Тополовград - с магнитуд 3,8 по Рихтер. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението в района е било със сила 4 по Рихтер.

 

Две от земетресенията, регистрирани в България, са усетени и в тракийския регион на Турция и пограничния град Одрин