Заканиха се да останат пред парламента през целия ден

Пореден протест се проведе пред сградата на парламента. Освен, за да пият кафе, някои от недоволните вече идват на жълтите павета, за да работят. Иначе опит за провокация имаше и днес, а двама души бяха арестувани за доматен обстрел по сградата на законодателния орган.

 

По традиция протестиращите срещу кабинета „Орешарски” се събраха пред Народното събрание в 8 часа сутринта. Освен за кафе, част от демонстрантите бяха тук с друга цел - да поработят. За това от днес пред парламента функционира офис на открито. От рано от услугите му се възползва учителката по математика Илиана. Тя обясни, че възнамерява да напише няколко задачи за предстоящата учебна година. Но най-важният урок, който иска да предаде на учениците си е този: „Да не се примиряват!”

 

Друга група момичета си е поставила за цел по проект – да намери пари за болно дете. Според организаторите това е стара тяхна идея - хора от различни професии да работят заедно, но извън офисите си.

 

И днес не мина без инциденти, свързани с опити за провокации. Стигна се и до освиркване. Двама души са били задържани за хвърляне на домати по парламента, съобщи Българското национално радио. Те са откарани в Първо районно управление и ще бъдат съдени по Указа за борба с дребното хулиганство, заплашва ги и глоба.

 

Протестиращите се заканиха да останат през целия ден около парламента, тъй като депутатите не излезли да разговарят с тях. Но демонстриращите настояват да ги видят.