Ще се следи за чистота и управлението на отпадъците, за търговската и рекламна дейност

Проверка на всички автосервизи започва на територията на София. Инспекторите ще проверяват за чистота и за управлението на отпадъците, за търговската и рекламна дейност, за организацията на движение, съобщиха от Столична община.

 

Целта е да се осъществи контрол на дейността на автосервизите. Инспекторите ще следят за това къде отиват отпадъците от извършените автомонтажни дейности. Изгорелите масла трябва да се събират в специални варели. Фирмите, които се занимават с автомонтьорски услуги, трябва да имат договори с лицензирани организации за събиране на съответните отпадъци. 

 

Освен това инспекторите ще проверяват и за извършване на ремонти извън обекта, паркиране на автомобили на тротоара, осъществяване на търговска дейност пред автосервиза, поставени без разрешение рекламни билбордове и табели.

 

Ако бъдат открити нарушения, ще бъдат налагани санкции, предвидени в съответните нормативни актове. За нарушения, които са извън правомощията на Инспектората, ще бъдат уведомени районните кметове и компетентните служби.