Една от версиите за инцидента е, че таксито е спукало гума в движение

Тежка катастрофа стана тази вечер на столичния булевард „Цариградско шосе”. 

 

По първоначални данни на полицията около 20.30 часа таксиметров автомобил, движещ се в посока центъра, спукал гума, отклонил се е от пътното платно и се е врязал в спирката на градския транспорт, която се намира пред мола. Според друга версия таксито е било засечено, катастрофирало е и тогава се е спукала гумата. 

 

Свидетели разказаха пред Нова ТВ, че на спирката е имало поне 20 души. Информацията е за 12 пострадали. 

 

Три линейки са откарали ранените в "Пирогов", ВМА и Окръжна болница.

 

Състоянието на пострадалите6-годишно дете е в много тежко състояние, а 20-годишна жена е в клинична смърт в Окръжна болница. На детето му предстоят още няколко операции, съобщиха от болницата. 

 

Във ВМА е приета жена на 44 години, която е със счупен крак и таз. В "Пирогов" са приети петима пострадали – три жени и двама мъже. Жените са на възраст между 28 и 43 и са с леки контузии. Единият мъж, на 60 г., също не е в сериозно положение. 27-годишен мъж обаче е в тежко състояние, със счупен таз и вътрешни кръвоизливи.

 

Според свидетели автомобилът се е движел с превишена скорост. На мястото е имало опит за саморазправа с шофьора, но полицията го е спасила. 35-годишният шофьор е арестуван. Има информации, че е проверен с дрегер и той е отчел 1,7 промила алкохол в кръвта. 

 

Информацията от ”Пирогов”Полицията е реагирала изключително бързо на сигнала за инцидента, появяват се обаче критики, че "Спешна помощ" е закъсняла. След инцидента хора с личните си автомобили са закарали някои от пострадалите до близките болници. Според здравния министър д-р Татяна Андреева, както и според шефа на болницата "Света Анна", обаче реакцията на "Спешна помощ" е била бърза и адекватна. 

 

"Линейката е била в 20:30 часа на мястото", заяви здравният министър.

 

Движението по булевард "Цариградско шосе" беше затворено за няколко часа. Освен полиция и бърза помощ на мястото на мелето пристигна и пожарна, за да обезопаси терена.

 

Последна промяна в 23:30 часа