Бившият земеделски министър беше категоричен, че Борисов е сбъркал, като е защитил Цветанов

„Не мога да го атакувам директно лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Имам респект и уважение към него”, каза в „Здравей, България” бившият земеделски министър  Мирослав Найденов на въпрос защо никога не е нападал лично Борисов.

 

По думите му големият проблем в ГЕРБ бил, че Борисов се съсредоточил върху управлението на страната, а не върху проблемите и лошите практики в ГЕРБ. „Няма да чуете лоша дума от мен срещу него”, категоричен беше той.

 

Найденов заяви, че Цветан Цветанов е развил репресивния апарат и  подслушванията. „Накрая се наложи Емил Димитров и аз да изведем семействата си в чужбина. Щом сме го направили, повярвайте, че сме имали сериозни причини за това”, каза той. По думите му Бойко Борисов е сбъркал, като е защитил и оневинил Цветанов в една от последните си телевизионни изяви.

 

Найденов смята, трябва да продължат разкритията за лошите практики в политиката и да излязат наяве и други "тефтерчета на властта". "Знаете ли какво ще се случи, ако бъдат намерени тефтерчетата на шефа на СДОТО или ГДБОП? Тези хора са си играли с човешки съдби", каза Найденов. 

 

Той разкри, че Искра Фидосова се е обаждала на министри и е издавала нареждания от името на Борисов. „Той правеше опити да я отстрани, но Цветанов я пазеше”, разкри Найденов.
„Логично е следващият след Искра Фидосова и Цветанов да си иде. Тя не правеше нито една стъпка без да пита Цветанов”, сподели още бившият земеделски министър.

 

Попитан има ли двоен аршин в ГЕРБ, той отговори положително и добави, че именно това е причината хората да си тръгват от ГЕРБ. 

 

Относно новия проект Найденов заяви, че те искат да направят това, което ГЕРБ са обещали, но не са го направили. „ГЕРБ не даде на хората, а на Цветанов. С този проект искаме да дадем на хората. Искаме да изкупим и част от вината”, каза той.

 

На въпрос кой ще финансира този проект, той отговори, че засега никой не го финансира и когато той стане факт, всичко ще бъде публично. „Ще има още хора от ГЕРБ, депутати, които ще се присъединят към нас”, каза Найденов и добави, че напускат цели регионални структури. 

 

Според него опитите на ГЕРБ да омаловажат проблема ще доведе голям проблем.

 

Целия разговор с Мирослав Найденов гледайте във видеото.