Липсва яснота по няколко значими проблема

"В община Плевен има непрекъснат недостиг на средства за текуща дейност. Парите се акумулират месец за месец. Практиката е установена от бившия кмет Найден Зеленогорски и продължава от настоящия градоначалник професор Стойков", заяви на нарочна пресконференция бившият депутат Румен Петков.


Новото общинско ръководство на Плевен обещало, че ще направи ревизия на предходното управление, но до момента няма яснота по няколко значими проблема. Става дума за около 120 милиона лева от приватизационни сделки, продажба на общинско имущество и кредити.

 

Настоящият кмет отговори по телефона за Нова телевизия, че в момента продължават проверките по усвояването на средствата в последните 12 години. Неговият предшественик Найден Зеленогорски пък коментира, че в града текат стотици ремонти на училища и на детски градини, както и строителството на нова библиотека на Плевен, която е единствената открита в България през последните 35 години.

 

Най-заплетен се оказва случая с повторно закупената и фалирана от предното ръководство общинска автогара. „Общинската фирма фалирала заради кризата и нелоялна конкуренция от незаконни превозвачи, а Общината била длъжна да спаси положението”, заяви предишния кмет Зеленогорски. 


Целият коментар за случващото се в Плевен вижте във видеото.