Министърът обясни, че затова пътят му е бил сменен

„Имаше от протестиращите хора, които легнаха пред автобуса, седнаха пред него и забавиха движението. Тъй като имаха много добра организация тези, които целяха ескалация на напрежението, имаха вътрешна информация, затова сменихме маршрута”. Това обясни министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев за белия автобус, който във вечерта на 40-ия ден на протести трябваше да изведе депутати от парламента.

 

"Явно беше подаден сигнал, че не трябва по никакъв начин да се допуска да напуснат народните представители и гражданите района на Народното събрание ", каза още Йовчев, цитиран от Дарик радио.

 

Министърът подчерта, че маршрутът, по който минал автобусът, е избран така, че „да бъдат избегнати най-агресивните групи протестиращи”. 

 

Според Йовчев акцията с извеждането на министри и депутати е била неуспешна отново заради подадена вътрешна информация към протестиращите. 

 

"Трябва да се разсеят няколко мита. Вътре в автобуса е имало само един служител на МВР - шофьорът. Другото е, че се вижда, че към автобуса летят камъни", коментира още министърът.