Те ще трябва да опитат от ястията и питиетата и да опишат преживяванията си

Необичайна обява за работа се разпространява в социалните мрежи. Търсят се двама ентусиасти, които срещу заплата от 1500 лева да обиколят част от 100-те национални кръчми на България

 

Тяхната задача ще бъде не само да опитат от ястията и питиетата, които предлагат заведенията, но и да опишат по най-атрактивен начин преживяванията си.

 

Странната на пръв поглед обява е дело на двама мъже. С единия от тях – Димитър, се срещаме в Пловдив. Той е един от авторите на  инициативата за “100-те национални кръчми на България”, която досущ прилича на едноименното туристическо движение за 100-те обекта. Разяснява, че кандидатите за работата трябва да отговарят на следните условия

 

„Основното изискване е да са над 18-години, разбира се. А другите са да се радват на пътуването, на забавлението. Да могат да оценят хубавите неща, които имат до момента в живота си”, казва Димитър Борнутев, автор на инициативата.   

 

Единият от ентусиастите ще обиколи Северна България, а другият - Южна. Двамата ще трябва за срок от месец и половина да посетят по 33 заведения, включени в инициативата “100-те национални кръчми на България“ и да опишат впечатленията си.

 

„Другото важно изискване е те да имат някакъв талант за писане, т.е да умеят да разказват преживяванията си, емоциите си. Като ще бъдат задължени от всяко място да публикуват текст и снимка, в които да разкажат кратко, точно и ясно какво хубаво са видели там”, добавя още Димитър. 

 

Кандидатите за атрактивната работа трябва да публикуват една кратка история и снимки от любимото си място във Фейсбук страницата на “100-те кръчми“. 

 

Репортер: Благой Бекриев