Реформаторският блок да излезе с план за сваляне на кабинета, призова той

ГЕРБ внася в парламента искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което отново да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет за 2013 г. и наложеното президенстко вето. Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ. Това съобщиха от партията. Искането ще бъде внесено в деловодството на Народното събрание утре, 9 август, от 9:30 часа.

 

Реформаторският блок да излезе с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

 

"Това всички в център-дясно ще ги успокои, ще ги обедини, ще ги зареди с енергия и ще покаже, че можем да работим заедно след това. Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно. Аз го правих няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма. И трябва да се обединим повече хора", каза още Бойко Борисов.

 

За незабавното свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета, призова лидерът на ГЕРБ. 

 

 "Сега, когато президентът наложи вето, БСП, ДПС и „Атака” трябва веднага да се съберат и да прегласуват актуализацията. Ако не лъжат, щяха да се съберат веднага, а не на 30 август, когато им свършва почивката. И затова ние инициирахме, така, както е по закон, подписка да ги съберем още следващата седмица, да изговорим още веднъж това, което е опасно и това, което е ненужно или това, което, да речем, неминуемо ще мине, но поне хората да знаят, да го изгласуваме”, аргументира се Борисов. 

 

Лидерът на ГЕРБ добави, че ще свикат още следващата седмица парламента. „Ще им предложим да се съобразят с президентското вето, с неговите много добри аргументи. Поне в частта, в която е видно, че грешат. Да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари", каза Борисов.