Мъжът е настанен в дупнишката болница със счупен таз

Миньор пострада в рудник "Бабино" на мини "Бобов дол". Той е бил притиснат при демонтирането на секция в рудника. 

 

Мъжът е настанен в дупнишката болница със счупен таз, съобщи началникът на Инспекция по труда - Кюстендил Александър Крумов, цитиран от БГНЕС.

 

"Причината за инцидента е нарушение на технологичната дисциплина. При нормална работа на смяна се демонтират четири секции, а те са се опитали да демонтират осем и най-вероятно заради тази прибързаност се е стигнало до инцидента. По време на демонтирането са били четирима миньори. Пострадалият е майстор миньор и е с голям стаж", заяви Крумов.

 

48-годишният Георги Николов демонтирал крепежна секция, която се стоварила отгоре му. 13-тонната метална конструкция счупила таза на миньора. Като по чудо Георги се е отървал само със счупвания. За инцидента упреква преди всичко себе си.


Инспекцията по труда в Кюстендил изяснява причините за инцидента. Снети са обяснения от работниците и началството. На този етап е ясно, че има допуснати нарушения от страна на миньорите. Пропуски има и в технологичния режим.


Ръководството на мината не коментира инцидента. Няма яснота и кога миньорите в рудника ще получат заплати. Продължават проверките в рудник "Бабино", за да се изяснят точните обстоятелства около случката. От мината обявиха, че всички работници имат застраховки