Това стана по време на срещата с премиера Плавен Орешарски

Граждански организации предупредиха за възможни ексцесии по време на извънредното събрание на Народното събрание. Това стана по време на срещата с премиера Плавен Орешарски. На нея присъства и вътрешният министър Цветлин Йовчев. 


 
Срещата е в рамките на инициативата на премиера всеки втори петък в месеца да обсъжда с граждани актуални за страната теми.

 

След срещата Спас Колев от "Свободни, можещи и силни", предупреди за ексцесии и опит за погроми по време на извънредното заседание на Народното събрание следващата седмица.

 

"В София вече от провинцията се наемат квартири, за да могат да бъдат запълнени със съответните ударни бригади", заяви Колев.

 

На срещата са били зададени писмени въпроси, които Орешарски обеща, че ще разпредели по министерства, които да отговорят.

 

„Обсъдихме изключително широк кръг въпроси, говорихме за концесии, монополи, различни случаи на недобри управленски практики и решения”, разказа още премиерът. 

 

Същевременно 15 души протестират пред Министерския съвет заради срещата, предаде „Фокус”. Според тях протестиращите срещу кабинета изобщо не трябва да се срещат нито с премиера, нито с министрите. 

 

Седем души носят бели тениски, на всяка от които пише по една буква от думата „Оставка”. 

 

Васил Георгиев обясни, че събралите се граждани нямат намерение да влизат за срещата с премиера, но ги интересува принципът, по който се допускат представителите на протестиращите.

 

„Премиерът е поканил всички организации. Ние искаме да видим кои са тези организации”, заявява Георгиев. „Когато човек ходи на срещи и подкрепя правителството, да твърди, че е протестиращ, означава, че има или нещо генерално сбъркано в неговия начин на мислене, или той по някакъв начин е мотивиран от други неща”.