Кандидатурите на Красимир Калайджиев и Чавдар Васев са съгласувани с 20 организации в отрасъла

Браншовите организации в транспортния сектор представиха свои кандидатури за ръководител на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ДАИ). В писмо до транспортния министър Данаил Папазов те предлагат за поста Красимир Калайджиев и Чавдар Васев.     

 

Писмото е по повод участието на Папазов в „Здравей, България”. Името на Васев бе сред кандидатурите, които спомена министърът в сутрешния блок на Нова ТВ. Той прогнозира, че до края на седмицата агенцията ще има нов шеф.

 

„Като си запазваме правото да искаме ясно и точно тълкуване от официалните турски власти на Наредба №068 от 07. 08. 2013 г. и среща с министър-председателя г-н Пламен Орешарски, Ви уведомяваме, че с нас – представителите на бранша – никой не е обсъждал кандидатури за ръководител на ИА ‘Автомобилна администрация’,” посочват браншовиците. Казват също, че едно от споменатите от Данаил Папазов имена нищо не им говори.

 

Кандидатурите на Калайджиев и Васев са предложени, „оценявайки опита, знанията и авторитета им”, заявяват авторите на писмото. Предложението е съгласувано с 20 браншови организации в сферата на автомобилния транспорт и превозите, отбелязват представителите на транспортния отрасъл.