Експлозията не е причинена от взривно устройство, посочват експертите

Теч на газ пропан-бутан от дефектирала бутилка е причинил експлозията в столичен китайски ресторант, при която пострадаха 11 души. Взривът е в следствие на рязко изтичане на газ от бутилката, която се е намирала в кухненското помещение, потвърди експертизата на МВР.

 

След извършения оглед в ресторанта на бул. „Цар Освободител“ на изследване са подложени 14 газови бутилки, съхранявани до асансьорната шахта на втория етаж на сградата, както и иззетият доказателствен материал, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство.

 

Инцидентът не е предизвикан от самоделно взривно устройство, категорични са експертите на МВР. При огледа не са открити следи от взривни вещества.

 

След тежкия инцидент пожарните служби в цялата страна започват проверки за начина на използване на газови инсталации и бутилки в заведения и газстанции.

 

Критично остава състоянието на най-тежко пострадалия при взрива в китайски ресторант. Мъжът е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма и все още е в централната реанимация на "Пирогов".