Новият директор на службата ще бъде ясен до края на седмицата

Служител на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" е подал сигнала за нарушения в агенцията, който доведе до арести и оставката на досегашния шеф на ДАИ - Валентин Божков. Въпросният сигнал е бил адресиран до транспортния министър и до прокуратурата, съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов в сутрешния блок на Нова. 


Нов директор на службата ще бъде назначен до края на седмицата, обеща министър Папазов.

   
Шефът на агенцията, често наричана със старото си име - ДАИ, ще бъде назначен до края на седмицата. С цел по-голяма прозрачност при назначението, министър Папазов обсъжда кандидатурите с неправителствения сектор. До промяната се стигна, след ареста на 12 служители на Автомобилната администрация, сред които и на директора й - Валентин Божков. Сигналът за нарушения е бил подаден от служител на ДАИ, уточни министърът. 


„Този сигнал беше не само до мен, но и до прокуратурата. Явно след това са се взели съответните мерки и следствените органи са се задействали”, заяви министър Папазов.
На въпрос какви мерки ще бъдат предприети и ще има ли нови регулации, министърът отговори така: „Регулации, не. Ние от новото правителство сме казали, че всички регулативни режими ще бъдат намалени, доколкото е възможно.”


За нов шеф на ДАИ министърът каза, че има 6-7 кандидатури, като според него 3 са особено подходящи за поста. 


„Това са имена, които са от дълги години в този бранш. Дори някои от заместниците, които работят в ДАИ, е възможно да бъдат избрани за поста”, допълни министърът.


Браншовите организации предлагат кандидатурите на Красимир Калайджиев и Чавдар Васев за ръководители на "Автомобилна администрация". Това се посочва в писмо до министъра изпратено по-рано днес, 20-и август.