Въпреки че планира да си направи операцияза Манинг не се предвиждат облекчения в затвора

Брадли Манинг се завърна в килията си в затвора в Канзас, за да излежи присъдата си от 35 години затвор. Той беше осъден за предаване на големи количества поверителна информация на сайта Уикилийкс. Въпреки че планира да си направи операция и да заживее като жена, за Манинг не се предвиждат облекчения в затвора, поне засега.


Представители на армията на Съединените щати потвърдиха, че Брадли Манинг е пристигнал във военния затвор. Около съдбата на човека, който предаде хиляди секретни документи на Уикилийкс обаче се появи нова пикантна подробност. Самият Брадли Манинг обяви, че възнамерява да живее като жена на име Челси и иска да премине хормонална терапия.


Американската армия обаче заяви, че не осигурява такава терапия. Форт Левънуърт е затвор само за мъже, а в някои случаи се допуска персоналът да отделя някои войници от другите затворници ако се прецени, че има риск за тях или за други хора.


Говорителят на затвора заяви, че на Манинг няма да се разреши да носи сутиен или перука, а косата му ще трябва да е с дължина по войнишкия устав.