Победата на Кобрата над Тигъра извежда нашия боксьор до мач за Световната титла

След невероятния си успех в Германия, късно снощи у нас пристигна Кубрат Пулев. Кобрата вече е официален претендент за световната титла в тежка категория на Mеждународната боксова федерация. Пулев победи американеца Тони Томпсън – Тигъра по точки, подкрепян бурно от родната агитка в Шверин и разбира се от всички българи тук.

 

„Щастлив съм, че съумях да запазя колана, да взема този мач, който ме извежда до мач за Световна титла”, каза Кубрат пред камерата на Нова ТВ на летище София. „Това е една от най-важните победи, която ще ми остане в историята. Противникът беше много опасен”, отбеляза боксьорът, който обяснява успеха с много работа, много тренировки, но и с късмет.

 

Това, което предстои за Кубрат Пулев оттук нататък, ще зависи от мача между Владимир Кличко и Александър Поветкин. Още вчера Кобрата сподели, че очаква победа за украинеца.

 

„Отдавна съм се чувствал равен и на двамата. Те не са нищо повече от мен. Напротив, аз съм българин и се чувствам много по-силен от тях… Въпрос е на подготовка. Не е лошо да направя още един-два мача и да подберем правилния момент, за да атакуваме Световната титла”, коментира още Пулев.  

 

Най-голяма радост на българския шампион доставя родната публика. „Радвам се, че българите оценяват това, което постигам. Искам да им кажа, че аз също ги оценявам. Когато радвам хората, това ме прави щастлив и ми дава нови сили”, сподели пред камерите Кобрата.

 

А иначе, докато останалите от екипа му празнували след мача, Кубрат призна – играл шах с брата на един колега и отново победил.

 

Повече за победата на Кобрата над Тигъра ще научите от видеото.