Грациите ни останаха без медал в многобоя

Националният ансамбъл на България зае пето място в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Киев. Грациите ни получиха общ сбор от 32.933 точки. Шампион стана състава на Беларус с 35.708 точки, следван от Италия с 34.733 и Русия с 34.255 точки.

 

Тимът ни, воден от Ина Ананиева, се класира за финала на съчетанието с три топки и две ленти, с трета оценка, като това ще е последният шанс на страната ни да спечели медал от шампионата в Киев.

 

Българският ансамбъл получи оценка от 15.783 точки за изпълнението си с пет чифта бухалки, с което заеха десето място на този уред. Момичетата ни допуснаха две грешки в първото си изпълнение на шампионата на планетата, което бе добре дошло за останалите тимове, претендиращи за лидерските позиции.

 

Гимнастичките изпълниха чисто съчетанието си с три топки и две ленти, като съдиите дадоха трета по сила оценка от 17.150 точки. Това означава, че Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова, Цветелина Стоянова и Снежана Дечева ще мерят сили във финала на тази композиция утре (1 септември).

 

Общо 29 ансамбъла участваха в днешното състезание на Световното първенство по художествена гимнастика.