Националите загубиха с 0:1

Българският национален отбор по футбол допусна първа загуба в световните квалификация за Мондиал 2014. Тимът ни отстъпи с 0:1 на Италия в Палермо, в мач, в който се представи много силно и имаше няколко отлични положения да си тръгне поне с една точка 

"Скуадра адзура" стигна до победата с гол на Алберто Джилардино в 38-та минута. Нападателят бе точен с глава след центриране на Кандрева и грешка в центъра на централните защитници пред Николай Михайлов.

След почивката, българите бяха по-добрия отбор на терена и на няколко пропуснаха страхотни шансове да изравнят. Удар на Ивелин Попов бе избит по феноменален начин от Джанлуиджи Буфон, а вратарят се намеси решително и избивайки топката от голлинията след центриране от ъглов удар. 

Тодор Неделев и Димитър Рангелов също бяха много близо до попадението, а в продължението на срещата, Йордан Минев се озова на прекрасна ситуация, но ударът ми с глава не намери очертанията на вратата.

България остава на второ място в групата с 10 точки, Италия продължава да бъде убедителен лидер с 17 точки. Интригата в групата се заплете след като Чехия, Армения и Дания събраха по 9 точки в актива си. В следващия си мач във вторник, националите ни гостуват на Малта.