Националите запазват шанс за класиране на Световното по футбол

Българските национали победиха отбора на Малта в мач от група "Б" на квалификациите за участие на Световното първенство по футбол в Бразилия. Българският тим поведе с гол на Радослав Димитров в деветата минута на срещата, а през второто полувреме резултатът нарасна до 1:2 в полза на националния ни отбор, който гостува в Ла Валета.

 

Първото българско попадение дойде след пропуск на домакините още в първата минута на двубоя, когато Шембри не уцели вратата на Николай Михайлов. Голът на националите падна след пробив на Димитров от дясно. При последвалия опит за центриране вратарят на малтийците остана под топката и след като не успя да я избие, тя попадна във вратата.

 

След нов пропуск на домакините, завършил в гредата на Михайлов в началото на второто полувреме, успешна българска атака донесе втория ни гол в 59-а минута на срещата - дело на Гъргоров.

 

Малтийците намалиха преднината на националите с попадение в 78-ата минута.  

 

След днешната победа България запазва шансовете си за успешно приключване на квалификационния цикъл. На националите им остават още два мача - с Армения в Ереван и домакинска среща с Чехия в София.