Пострадали са петима души, 31-годишен мъж е с опасност за живота

Автомобил блъсна пешеходци при нов тежък инцидент пред мола на „Цариградско шосе”. По предварителна информация пострадали са най-малко петима души. Двама от ранените са настанени в болница "Св. Анна", други трима са приети в "Пирогов", научи Нова ТВ.

 

Най-тежко пострадалите са откарани в "Св. Анна". Мъж на 31 години е с тежка черепно-мозъчна травма и счупване в основата на черепа. Състоянието му е много тежко и е с опасност за живота. Момичето е на 20 години и също е с черепно-мозъчна травма, без индикации за други наранявания.

 

Хоспитализираните в "Пирогов" двама мъже и една жена са в съзнание и са контактни, без опасност за живота. 30-годишен мъж е в шокова зала и със съмнение за счупване на крайниците. По-късно от здравното заведение съобщиха, че двама от пациентите са изписани. В спешната болница остава само 30-годишният мъж, който е със счупване на лявата предмишница и левия крак.

 

Ударът е станал в пространството между локалното платно и паркинга на търговския център. Очевидци съобщиха за NovaNews.bg, че предизвикалият катастрофата джип е излизал от паркинга, напуснал го е по неясни причини, ударил е пешеходците и е спрял в тревната площ до паркинга, където се е блъснал в едно от съоръженията на вентилационната система на търговския център.

 

Изясняват се причините за траекторията на движение на автомобила. Една от версиите е, че става въпрос за технически проблем, заради който водачът е изгубил управлението на автомобила.

 

Шофьорът е 76-годишен украински гражданин. С него е пътувала съпругата му. И двамата са приети за преглед в „Пирогов”, въпреки че нямат тежки наранявания. Изследванията са показали, че не се налага да бъдат хоспитализирани. Те са съответно с рана на гавата и рана на коляното, а жената е със счупена метакарпална кост на лявата ръка, уточниха от "Пирогов".

 

Взетата веднага след инцидента алкохолна проба на водача е дала отрицателен резултат.

 

При подобен инцидент в началото на юли пиян таксиметров шофьор помете 12 души на спирката на градския транспорт на същото място. Двама от пострадалите загинаха. Катастрофата стана причина за проверки на таксиметровите фирми и водачи в страната. След трагедията пред спирката бяха монтирани предпазни колове.

 

Опасност за произшествия създава и кръстовището между ръкава на включващите се от "Цариградско шосе" автомобили, които често влизат в локалното платно с висока скорост. Движещите се по него пък нерядко забравят да отдадат предимство.