Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между 18° и 23°

Жълт код в 20 области на България заради мъгли обяви Националният институт по метеорология и хидрология.


През по-голямата част от деня ще е мъгливо и ще има намалена видимост в областите Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Силистра. В областите Ловеч, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил – мъгла ще има преди обяд.


Над отделни места в страната ще има ниска облачност и ще прегърми. В следобедните часове, главно над Южна България и Предбалкана, видимостта ще се подобри, облачността разкъса. Ще духа съвсем слаб източен вятър. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между 18° и 23°, в Югозападна България до 25-26°, а в София - около 23°. 


През следващите дни по-влажните и хладни въздушни маси от Западна Европа ще се придвижат на изток и в средата на седмицата ще достигнат Балканите.


В понеделник в низините и около водните басейни отново ще има мъгли, а в останалата част от страната разкъсана облачност. Във вторник и сряда облаците ще са повече. Ще има превалявания, на места с гръмотевици, но температурите ще останат почти без промяна. В четвъртък заради силни северозападни ветрове ще захладнее.  Над източната половина на страната ще бъде предимно облачно и дъждовно, а на запад облаците ще се разкъсат. В петък ще бъде предимно слънчево и вятърът ще отслабне.