Той уточни, че процентът е въпрос, който ще се дискутира в хода на бюджетната процедура

Премиерът Пламен Орешарски потвърди информацията за 10% съкращения в държавната администрация. Това стана по време на посещение в Разград днес. На въпрос, ако се намерят средства, може ли съкращенията да са по-малко, той уточни, че това е въпрос, който ще се дискутира в хода на бюджетната процедура.


Министър-председателят заедно с двама министри - социалният Хасан Адемов и транспортният Данаил Папазов, както и заместник-министърът на културата Велислава Кръстева - бе на близо двучасово посещение в Разград, оповестено непосредствено преди да се случи. Срещата му с областния управител и кметовете на седемте лудогорски общини бе при закрити врата, след нея Орешарски заяви, че визитата не е отговор на вота за недоверие за регионалната политика, а е част от посещения по регионите, обявени далеч преди вота.


Освен общите проблеми за всички региони проблеми, свързани най-вече с пътната инфраструктура, кметовете поставяли и специфични, в Разград исканията били за запазване на местната Филхармония, която бе на общинска издръжка, парите бяха съкратени и местната управа поиска част от бюджета на културната институция да се поеме от държавата.


На краткия брифинг след срещата премиерът Орешарски потвърди 10%-ните съкращения в държавната администрация, като в отговор на въпрос уточни, че процентът е въпрос, който ще се дискутира в хода на бюджетната процедура.