Управляващите нямат специална стратегия по отношение на вота, коментира Михаил Миков

Вотът на недоверие ще се обсъжда в сряда и ще бъде гласуван в четвъртък. Това обяви председателят на Народното събрание Михаил Миков.  

 

Нямаме специална стратегия за втория вот на недоверие срещу правителството”, посочи Миков, цитиран от БГНЕС. Той направи този коментар преди началото на парламентарния семинар "Юридически статути и политически функции на интерпарламентарните организации", организиран на 14 и 15 октомври от Регионалния секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа (РСПСЮИЕ).

 

Форумът ще бъде открит от председателя на парламента. В него участват народни представители и национални координатори от 12-те държави участнички в Парламентарното сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ), представители на партньорски регионални и международни организации, експерти в областта на международното право и международните отношения.

 

Вторият вот на недоверие в кабинета на Пламен Орешарски опозицията внесе на 10 октомври. Аргументът за него е „провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата”, допуснат от новото управление. По-детайлен коментар на причините за внасянето му направи бившият регионален министър, настоящ депутат от ГЕРБ, Лиляна Павлова във „Всяка неделя” по Нова ТВ. По думите й дебатът е важен, за да чуят хората какви са проблемите.