Плътни заграждения смениха днес решетките около Народното събрание

Нови заграждения – много по-стабилни и почти неразбиваеми, поне на теория, обградиха тази сутрин Народното събрание. След като снощи протестиращите премахнаха насила оградите и използваха контейнерите за смет за бутането им, днес в района на парламента няма вече и боклукчийски кофи.  

 

Ситуацията около Народното събрание е спокойна. Протестиращи пред парламента има от сутринта. Към тях се присъединиха и хората, които по-рано се събраха на протест пред сградата на МВР.

 

Към 14 часа приключи днес работният ден на депутатите и те успяха да напуснат спокойно сградата на законодателния орган благодарение на новите мерки за сигурност, въведени от Вътрешното министерство. Полицейски кордони завардват всички изходи в задната част на парламента, където вчера живи вериги заставаха на пътя на народните представители.

 

Плътни заграждения смениха днес решетките около Народното събрание. Това ядоса протестиращите, но отключи и тяхното творчество. Студенти от Националната художествена академия нарисуваха портрети на полицаи на новата ограда.

 

Повече за хода на днешните протести ще научите от видеото.

 

Наблюдавайте в реално време събитията около парламента на Kamerite.bg