Старши треньорът на ЦСКА разкритикува остро вечния съперник

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов  разкритикува остро вечния съперник Левски. Повод за гнева на наставника, станаха фланелките с надпис "7:2", с които играчите на Левски бяха облечени на загрявката преди дербито между двата тима вчера. Мачът от 1/8-финалите за Купата на България завърши 0:0, а ето какво споделя Младенов в своя личен уебсайт в статия озаглавена "Размисли" :

"Жалко. Много жалко. Едни и същи хора, повтарят едни и същи действия и постъпки, които сеят омраза. Как не разбраха, че така само карат и непредубедения зрител да изключи своя телевизор, щом види футболисти в синьо с надписи на фланелките “Аз мразя ЦСКА”, или в случая от вчера – 7:2. 

Не приемам подобни похвати. Това не е идеята. Къде остава уважението? Прави впечатление, че ръководителите са същите и от времето, когато позволиха на играчите си да загряват с драсканиците за омразата, и сега, когато трябваше да отчетат това като грешка на растежа. Срам! Все едно ние да излезем с фланелки за 5:0! Няма да стане. Ние сме ЦСКА! Нямаме комплекси за избиване. И си личи... Особено след вчера.

Иначе ЦСКА имаше просто мач. Дерби, при това вечно. И за пореден път направи какво ли не в опитите си като институция да затопли отношенията със съперника. Нашият клуб разчупи представите за организация и родният химн звуча за втори път преди този мач. Все пак всички сме на първо място българи. Затова заедно станахме на крака и слушахме „Мила Родино”. За да забравим за себе си поне за минутка. Да сме обединени в тази минутка. Както бяха легендите на двата клуба Георги Велинов и Ангел Станков, пеейки прегърнати химна. И секунди по-късно футболистите на съперника иронизират ЦСКА! Ето защо ще завърша, както започнах. Жалко. Много жалко.

Лично аз сега разбирам защо много хора като чуят Левски, си мислят единствено за Апостола..."