Българинът се разписа от дузпа, а Котиджърс удариха Астън Вила с 2:0 у дома

Фулъм взе много важна победа у дома срещу Астън Вила, като се наложи с 2:0. Това бе първи успех на лондончани след 6 поредни загуби във Висшата лига. Последната им победа бе срещу Кристъл Палъс на 21 октомври. Димитър Бербатов изигра силен мач за Фулъм и вкара втория гол от дузпа. Другото попадение бе дело на Стив Сидуел. 
 
Лондончани все още са в зоната на изпадащите с 13 точки, но толкова има и Уест Хям, който е над чертата заради по-добрата си голова разлика.
 
Загубата пък сложи край на серията на Вила от 5 поредни мача без поражение. Тя бе и втора за бирмингамци като гост този сезон. Единственото друго поражение навън за Вила беше срещу Челси.
 
Димитър Бербатов водеше атаката на Фулъм отново, а Стив Сидуел бе единствената промяна в състава, който загуби от Тотнъм през седмицата. Пол Ламбърт направи три промени в тима на Вила, но Александър Тонев отново остана на пейката.
 
Първото положение в мача бе за домакините. След центриране от корнер Бербатов засече топката с глава и тя отиваше в ъгъла, но Брад Гузан с великолепен рефлекс я отлкони, след което тя се отби от гредата и Вила оцеля. Гостите също имаха възможност при една контра, но центрирането на Агбонлахор бе отклонено от Бентеке в аут.
 
Фулъм отново разцепи защитата на Вила, като Кларк едва отклони топката преди Дежага да стреля, а след това тя попадна у Качаниклич, който я отправи зад Гузън, но на голлинията Бейкър изби.
 
Все пак Фулъм заслужено поведе в 21-ата минута. Дълго подаване за Сидуел бе подценено от Леандро Бакуна, който се забави и Сидуел стигна първи до топката като я отклони падайки от много малък ъгъл, но я прати покрай вратаря Гузан в мрежата. Това бе трети гол за Сидуел този сезон, с което той е най-добрия стрелец на Фулъм. Американският страж на гостите пък можеше да се намеси по-добре. 
 
В 30-ата минута Фулъм спечели дузпа и отново виновник бе Леандро Бакуна. Бербатов с изключително докосване изведе сам Качаниклич, който нахлу в наказателното поле и падна, търсейки съприкосновението със защитника. 
 
Майк Дийн обаче посочи бялата точка и Бербатов реализира хладнокръвно с удар в долния десен ъгъл за втория си гол за сезона във Висшата лига и трети във всички турнири. Българинът ознаменува добре своя мач №300 в английския футбол.
 
Бербатов се забавляваше и можеше да вкара още. Чудесно двойно подаване между него и Сидуел го изведе на добра позиция отдясно, но удара на Бербо бе спасен от Гузан.
 
Още на почивката Пол Ламбърт пусна Александър Тонев вместо Ел Ахмади. Но това не донесе ефект за Вила. Фулъм продължи да бъде по-добрия отбор и да атакува по-опасно. Йон Арне Рийзе удари гредата, след добро центриране на Карагунис и грешка на вратаря Гузан. На няколко пъти защитата на Вила оцеля при добри атаки на домакините.
 
Вила не направи нищо в предни позиции и логично загуби. Все пак бирмингамци остават с 19 точки далеч от зоната на изпадащите. Фулъм пък изпревари Кристъл Палъс и е 18-и само заради повечето отбелязани голове от Орлите, които също имат 13 точки.