Състезателката уронвала престижа на федерацията, обяви президентът на БФХГ

Президентът на БФХГ Илиана Раева обяви, че ще предложи на Управителния съвет на централата да накаже Силвия Митева заради уронване престижа на федерацията. Митева наскоро заяви, че централата ѝ пречи да се развива в желаната от нея посока, предаде Gong.bg.

 

„Интересен завой направи Силвия Митева по повод БФХГ. В интервю тя казва, че в България повече за нея не е имало място нито като треньор, нито като съдия. Изключително грозна постъпка“, заяви Раева.

 

„Силвия Митева заяви след отказването си, че иска да участва в международни курсове за съдия. Беше направено и невъзможното тя да участва в този курс. Силвия Митева зае мястото на друг изявен наш съдия, в Лондон не взе изпита. В Киев вече взе последна категория. Разходите само за нея са 6000 лева. Никога Силвия Митева не е дошла при мен и не е казала, че иска да е съдия. Всичко беше нарушено, за да може Силвия да направи това, което искаше“, допълни тя.

 

Възмутена съм, темата за Силвия Митева я приключвам така. Аз мога да говоря много, но няма да го направя, защото съм председател на БФХГ. Лично аз ще поискам от УС да бъде наказана за уронване престижа на федерацията. Един път завинаги да се спре с интригите и лъжите. Наказанието ще е последно предупреждение или мъмрене“, каза още президентът на БФХГ.